#VÄXUPP! (2023)

Notiser på mobiltelefon

En digital scenkonstföreställning - Premiär 26 maj

Genom krisstöd från Kulturrådet och arvsfondsmedel möjliggörs uppsättningen av vår första interaktiva digitala scenkonstföreställning. Poeten och den digitala scenkonstnären Agnes Török regisserar föreställningen som går under namnet #VÄXUPP!. Projektet är en del av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden och kommer att arbetas fram med unga 12–15 år och visas på vår kommande plattform. I projektet kommer vi att tillsammans med ungdomsgrupper att utforska det levda digitala livets betydelse i ungas liv.

Vad händer när skiljelinjen mellan barndom och tonår går rätt genom en vänskap, och trycks isär av pixlar? När en del av bästisar for ever-duon vill spela Minecraft i enhörningspyjamasar, och den andra bästisen vill sminka sig och öva TikTok-dans för att vinna influencern Erik Erikssons tävling och uppmärksamhet?

Vad händer när nätet är ett slagfält och kommentarerna ett skamhörn? När vuxna går över alla ungas gränser, men bara online? Och när internets värsta snubbgäng kör live på Twitch om hur synd det är om dem och de aldrig skulle vara respektlösa mot en minderårig tjej, vad kan ett endaste liten bästisduo göra för att besegra dem?

När internet har klor och femininitet är både måltavla och vapen - who you gonna call?

Regi: Agnes Török

Manus: Agnes Török i samarbete med Livet Bitch! Studio

Regiassistent och ungdomsledare: Noor Al- Sanatee

Konstnärlig ledare och dramaturg: Johanna Thor

Producenter: Grete Havnesköld och Sofia Wennström

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta