Aktuellt

INSPELNING
MITT VERONA

Snart filminspelning! Livet Bitch! studio och El Sistema kan inte få nog av Romeo och Julia!

Den 23 september börjar inspelningarna av spelfilmen Mitt Verona som vi gör tillsammans med Linda Mallik som regissör och Tina Axelsson som fotograf.

JAG ÄR SÖDERTÄLJE, BITCH!

Den 24 november har vår nya film, mokumentären Jag är Södertälje, Bitch!, premiär på CALS i regi av My Sandström.

Filmen spelades in hösten 2022 med vår äldre Livet Bitch! studio och är resultatet av 2022 års communityprojekt där vi utforskade rasismen i staden och identiteten i att komma från Södertälje.

Medverkande:  Noor Al-Sanatee, Seran Habash, Marianne Mikhail, Ebba Mäntynen, Theodor Eneström, Fabiola Antolin Araya, Grete Havnesköld och Johanna Thor

Visa Innan Bröllopet i din verksamhet

Kommer du i kontakt med personer som lever i en hederskontext i ditt arbete? Jobbar du på skola, fritidsgård, inom socialtjänsten eller omsorgen? Arrangerar du en utbildning i hedersrelaterat våld? Innan Bröllopet har både visats på gymnasieskolor och som del i utbildning mot hedersrelaterat våld inom socialtjänsten. Hör av dig om du är intresserad av att visa filmen i något sammanhang till grete@livetbitchscenkonst.se.

PREMIÄR FÖR #VÄXUPP!

Den 26 maj spelades vår interaktiva digitala scenkonstföreställning #VÄXUPP live på communityartlabsweden.se.

Vad händer när skiljelinjen mellan barndom och tonår går rätt genom en vänskap, och trycks isär av pixlar? När en del av bästisar for ever-duon vill spela Minecraft i enhörningspyjamasar, och den andra bästisen vill sminka sig och öva TikTok-dans för att vinna influencern Erik Erikssons tävling och uppmärksamhet?

Läs mer om #VÄXUPP!

CALS FINANSIERAT AV ALLMÄNNA ARVSFONDEN

Livet Bitch! Scenkonst är projektägare för projektet communityartlabsweden.se (CALS) som drivs i samarbete med CommunityKulturCentrum i Malmö, Ung Scen Norr, en del av Norbottensteatern och Producentbyrån i Göteborg.

CALS är en digital scen för ung community art och unga konstnärskap.

Följ communityartlabsweden på Instagram! Fler verk kommer snart!

#VÄXUPP!

Genom krisstöd från Kulturrådet möjliggörs uppsättningen av vår första interaktiva digitala scenkonstföreställning med premiär 26 maj. Poeten Agnes Török regisserar och skriver föreställningen som går under namnet #VÄXUPP!. Projektet är en del av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden och kommer att arbetas fram med unga 12-15 år och visas på vår kommande plattform. Läs mer om #VÄXUPP!.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta