Aktuellt

VI SÄTTER UPP
HUNK TILL
VÅREN

Mars 2023 är det premiär på HUNK. Johanna Thor och Grete Havneskölds pjäs som skrevs inom ram för Riksteaterns LÄNK 2022. Nu har vi fått tillbaka rättigheterna och genom Krisstöd från Kulturrådet för att få igång vår egen produktion efter pandemin är uppsättningen möjlig. Casting av skådespelare och rekrytering av konstnärligt team kommer att ske under hösten. Läs mer om HUNK.

Hör gärna av dig till info@livetbitchscenkonst.se om du är skådespelare mellan 20-30 år och är sugen på att komma på casting! Både män och kvinnor sökes. Utlysning kommer så håll utkik!

Avatar & green screen-videoläger

Om du kunde vara vem som helst, vem skulle du vara då? Och vad skulle du säga? Tisdag till torsdag vecka 1 2023 så anordnar Livet Bitch! Scenkonst i samarbete med Ung fritid en workshop under ledning av videokonstnären och musikvideoregissören Roxy Farhat.

Under videoworkshopdagarna den 3-5 januari kl. 13-17 kommer vi att jobba med att utveckla var sitt alter ego till ett gemensamt videokonstverk. Ditt alter ego kan spegla lite eller mycket av dig själv, eller kanske vara väldigt långt ifrån dig som person.

Du kan vara en kändis, en robot, en hybrid mellan djur och människa eller något helt annat! Vi kommer att titta på exempel på olika alter egos, jobba på att utveckla våra karaktärer och sedan filma framför green screen för att kunna placera in alla alter egos i olika miljöer och världar.

Inga förkunskaper krävs och det är gratis! Det enda vi vill ha är stort engagemang och deltagande under samtliga dagar. Anmäl intresse  @livetbitchscenkonst på Instagram eller till sofia@livetbitchscenkonst.se.

Alter Ego/Avatar/Ett annat jag-workshopVem vill DU vara? Höstlovsworkshop på Västergårds fritidsgård
Vem vill DU vara? Höstlovsworkshop på Västergårds fritidsgård

VÅRA DIGITALA LIV

Genom krisstöd från Kulturrådet möjliggörs uppsättningen av vår första interaktiva digitala scenkonstföreställning med premiär maj 2023. Poeten Agnes Török regisserar föreställningen som går under arbetsnamnet "Våra digitala liv". Projektet är en del av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden och kommer att arbetas fram med unga 12-15 år och visas på vår kommande plattform. I projektet kommer vi tillsammans med ungdomsgrupper att utforska det levda digitala livets betydelse i unga människors liv.

Livet Bitch! studio för 12-15-åringar

Äntligen är det möjligt! Vi ser så mycket fram emot detta! Den 19 oktober kommer vi att starta upp en till Livet Bitch! studio riktad mot unga tjejer i åldrarna 12-15 år.

Fokus kommer vara att bli trygg på teatergolvet, lära känna nya vänner, prata om det som bränns och sedan göra teater av det! Gruppen kommer att träffas i Gamla Flickskolans aula, Orionkullen, på onsdagar kl. 16:30-18:30 (drop-in från 16).

Anmäl ditt intresse redan nu! Mejla info@livetbitchscenkonst.se eller skicka ett dm på Instagram.

JAG ÄR SÖDERTÄLJE, BITCH!

Under höstlovet genomfördes inspelningen av Jag är Södertälje Bitch! filmen som Livet Bitch! studio gör inom ram för arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden.

Filmen regisseras av My Sandström som bland annat gjort uppmärksammade kortfilmer som Nudisten och Svaga Kvinnor och Kulturpengar. My arbetar i gränslandet mellan dokumentär och fiktion och vilket passade för det senaste temat Livet Bitch! Studio undersökt - plats och identitet och blicken på Södertälje. Utgångspunkten var att utforska rasism i relation till identiteten i att komma från Södertälje.

Mokumentären är förlagd i den såriga tid med skjutningar och gängkriminalitet som är nu. Filmen handlar om en teatergrupp som ska sätta upp en föreställning om ungas liv i Södertälje. En regissör från Stockholm kopplas in. Men vems tolkning av ungas verklighet i Södertälje är det som gestaltas?

Filmen kommer ha premiär under 2023.

INNAN BRÖLLOPET
VISADES 22/11 PÅ ESTRAd

I samband med kommunens satsning "En vecka fri från våld" visades Innan Bröllopet för första gången på Estrad, Södertälje stadsscen. Visningen var en del av ett samarbete mellan Livet Bitch! Scenkonst och Södertälje kommun där Innan Bröllopet är en del av kommunens arbete mot hedersrelaterat våld.

Arbetar du i kommun eller annan organisation som skulle vilja köpa in filmen för att visa i liknande arbete och utbildningar? Kontakta oss på info@livetbitchscenkonst.se.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta
© 2022 Livet Bitch! Scenkonst empowered by Sofia Wennström