Aktuellt

Mitt hjärta vill ut...

...är namnet på poesi - och musikprojektet vi gör, i samarbete med Läsfrämjarinstitutet, El Sistema Södertälje och Stockholms Konserthus, med sikte på en gemensam poesikonsert på Estrad till hösten. Dikter skrivna av unga  Södertäljebor arbetas fram under våren hos Läsfrämjarinstitutet, under coachning av poeten Daniel Boyacioglu. Texterna utgör kärnan i den kommande poesikonserten, där El Sistemas kammarorkester står för musiken tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Unga skådespelare och recitatörer från Livet Bitch! studio medverkar i produktionen tillsammans med några av de unga poeterna. Livet Bitch! Scenkonst står för det sceniska konceptet samt regi.

Poesikonserten ges den 3 september 2024 på Estrad, Södertälje stadsscen. Läs mer om Mitt hjärta vill ut.

MITT VERONA
VISADES PÅ
MEDBORGAR-
DAGEN

Mitt Verona visades på Estrads bio under Medborgardagen den 25 maj som arrangerades av Södertälje kommun. Filmen är producerad i samverkan med El Sistema Södertälje och i regi av Linda Mallik.

FÖRSTA LÄSNINGEN AV
MIN KÄRA LILLA PONNY

Den 23 maj skedde den första läsningen av Min kära lilla ponny på Södertälje ridklubb. Hästtjejerna från rid- och skrivlägret samt andra ungdomar som vill skådespela i poddramat fick läsa och tycka till om innehållet inför inspelningen som startar i höst.

Manuset är inspirerat av berättelser, känslor och tankar relaterat till stallet som kom upp under rid- och skrivlägret på påsklovet i samverkan med Södertälje ridklubb.

Visa Innan Bröllopet
i din verksamhet

Kommer du i kontakt med personer som lever i en hederskontext i ditt arbete? Jobbar du på skola, fritidsgård, inom socialtjänsten eller omsorgen? Arrangerar du en utbildning i hedersrelaterat våld? Innan bröllopet distribueras av FilmCentrum och har visats på gymnasieskolor samt som del i utbildning mot hedersrelaterat våld inom socialtjänsten. Vill du använda dig av filmen i undervisning eller liknande så kontakta distribution@filmcentrum.se för mer information. Vid övriga frågor, hör av dig till grete@livetbitchscenkonst.se.

HOVSJÖ ACTING STUDIO

Äntligen börjar vår nya satsning för en yngre målgrupp i Hovsjö i samarbete med LFI-Läslandet!

Efter det lyckade sportlovslägret fortsätter vi nu med veckovisa studios för 11-14 åringar på Läslandet. Tipsa alla som kan tänkas vara intresserade och anmäl er till info@lfi.se.

CALS PRESENTERADE PÅ
FOLK OCH KULTUR

Community Art Lab Sweden (CALS) - en ung arena för unga konstnärskap har snart funnits i ett år och finansieras genom Arvsfonden. På Folk och Kultur presenterade projektledare och konstnärer projektet samt bjöd in nya aktörer att delta och producera för plattformen. Mokumentären Jag är Södertälje, Bitch! samt den kommande filmen Skenet visades.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta