Aktuellt

Mitt hjärta vill ut...

...är namnet på poesi - och musikprojektet vi gör, i samarbete med Läsfrämjarinstitutet, El Sistema Södertälje och Stockholms Konserthus, med sikte på en gemensam poesikonsert på Estrad till hösten. Dikter skrivna av unga  Södertäljebor arbetas fram under våren hos Läsfrämjarinstitutet, under coachning av poeten Daniel Boyacioglu. Texterna utgör kärnan i den kommande poesikonserten, där El Sistemas kammarorkester står för musiken tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Unga skådespelare och recitatörer från Livet Bitch! studio medverkar i produktionen tillsammans med några av de unga poeterna. Livet Bitch! Scenkonst står för det sceniska konceptet samt regi.

Poesikonserten ges den 3 september 2024 på Estrad, Södertälje stadsscen. Mer info kommer!

PREMIÄR FÖR
MITT VERONA

Det är en stor grupp ungdomar från Livet Bitch! Studio och El Sistemas orkesterskola som tillsammans med regissör Linda Mallik, LBS manusförfattare och ESS pedagoger ingår i produktionen Mitt Verona. Premiären skedde den 22 februari på Estrad i Södertälje samt på Community Art Lab Sweden - en digital scen för unga konstnärskap med stöd från Allmänna arvsfonden.

RID- oCH SKRIVLÄGER

Min kära lilla ponny är ett samverkansprojekt mellan Livet Bitch! Scenkonst, Södertälje Ridklubb och dramatikern Anna Nygren. Syftet med projektet är att tillsammans med ridande och hästälskande ungdomar lyfta berättelser och erfarenheter från Sveriges näst största ungdomsidrott. Första delen av projektet var ett rid-och skrivläger på Södertälje Ridklubb 3-5 april. Här fick ungdomar mellan 12-15 år kombinera ridning och umgänge med hästar med att djupdyka i hästbokslitteraturen och eget skrivande om hästar och livet i stallet.

Visa Innan Bröllopet i din verksamhet

Kommer du i kontakt med personer som lever i en hederskontext i ditt arbete? Jobbar du på skola, fritidsgård, inom socialtjänsten eller omsorgen? Arrangerar du en utbildning i hedersrelaterat våld? Innan bröllopet har både visats på gymnasieskolor och som del i utbildning mot hedersrelaterat våld inom socialtjänsten. Hör av dig om du är intresserad av att visa filmen i något sammanhang till grete@livetbitchscenkonst.se.

HOVSJÖ ACTING STUDIO

Äntligen börjar vår nya satsning för en yngre målgrupp i Hovsjö i samarbete med LFI-Läslandet!

Efter det lyckade sportlovslägret fortsätter vi nu med veckovisa studios för 11-14 åringar på Läslandet. Tipsa alla som kan tänkas vara intresserade och anmäl er till info@lfi.se.

CALS PRESENTERADE PÅ
FOLK OCH KULTUR

Community Art Lab Sweden (CALS) - en ung arena för unga konstnärskap har snart funnits i ett år och finansieras genom Arvsfonden. På Folk och Kultur presenterade projektledare och konstnärer projektet samt bjöd in nya aktörer att delta och producera för plattformen. Mokumentären Jag är Södertälje, Bitch! samt den kommande filmen Skenet visades.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta