Aktuellt

PREMIÄR FÖR
MITT VERONA

I september skedde inspelningen av kortfilmen Mitt Verona som nu äntligen har haft premiär!

Det är en stor grupp ungdomar från Livet Bitch! Studio och El Sistemas orkesterskola som tillsammans med regissör Linda Mallik, LBS manusförfattare och ESS pedagoger ingår i produktionen. Premiären skedde den 22 februari på Estrad i Södertälje samt på Community Art Lab Sweden - en digital scen för unga konstnärskap med stöd från Allmänna arvsfonden.

Jag är Södertälje, Bitch! SÖDERTÄLJEPREMIÄR

Den 29 november kl. 18.00 var det Södertäljepremiär för vår nya film Jag är Södertälje, Bitch!.

Filmen är 22 minuter lång och efteråt hölls ett samtal på scen med en panel bestående av: Noor Al- Sanatee & Ebba Mäntynen (skådespelare i filmen), Johanna Thor (konstnärlig ledare Livet Bitch! Scenkonst), Ninos Josef (scenkonstnär och utvecklingsstrateg), Eva Pedersen Wallin (ordförande Kultur-och fritidsnämnden), Gabriel Khajo (musiker och fritidsledare på Ung fritid), Gabriella Malki (kreatör med fokus på ungdomsinflytande)

Samtalet utgick från filmen och går under rubriken: Vem äger berättelsen om Södertälje? I samtalet får vi veta mer om hur filmskaparna har arbetat fram filmen och höra paneldeltagarnas tankar om vad vi sett kopplat till frågor om rasism och stereotypa bilder av Södertälje, och om intentionen att göra "gott" men glömma att lägga örat mot marken.

CALS PÅ Communitybiennalen

Den 24-25 november co-hostade vårt arvsfondsprojekt Community Art Lab Sweden (CALS) Youth Summit på Communitybiennalen i Malmö som arrangeras av vår samarbetspartner CommunityKulturCentrum. På fredagen var det filmpremiär av Jag är Södertälje, Bitch! som visas på CALS. På lördagen fick vi höra mer om Ung Scen Norr och Musikteatern i Arjeplog samt Producentbyrån i Göteborg. Samtliga partners med ungdomar i CALS deltog även i ett forskarsamtal under ledning av Elsa Szatec.

Visa Innan Bröllopet i din verksamhet

Kommer du i kontakt med personer som lever i en hederskontext i ditt arbete? Jobbar du på skola, fritidsgård, inom socialtjänsten eller omsorgen? Arrangerar du en utbildning i hedersrelaterat våld? Innan Bröllopet har både visats på gymnasieskolor och som del i utbildning mot hedersrelaterat våld inom socialtjänsten. Hör av dig om du är intresserad av att visa filmen i något sammanhang till grete@livetbitchscenkonst.se.

CALS PRESENTERADE PÅ
FOLK OCH KULTUR 9/2

Community Art Lab Sweden (CALS) - en ung arena för unga konstnärskap har snart funnits i ett år och finansieras genom Arvsfonden. På Folk och Kultur presenterade projektledare och konstnärer projektet samt bjöd in nya aktörer att delta och producera för plattformen. Mokumentären "Jag är Södertälje, Bitch!" samt den kommande filmen "Skenet" visades.

#VÄXUPP!

Genom krisstöd från Kulturrådet möjliggörs uppsättningen av vår första interaktiva digitala scenkonstföreställning med premiär 26 maj. Poeten Agnes Török regisserar och skriver föreställningen som går under namnet #VÄXUPP!. Projektet är en del av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden och kommer att arbetas fram med unga 12-15 år och visas på vår kommande plattform. Läs mer om #VÄXUPP!.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta