Aktuellt

HUNK HAR PREMIÄR

15 april 2023 är det premiär för HUNK. Johanna Thor och Grete Havneskölds pjäs som skrevs inom ram för Riksteaterns LÄNK 2022. Nu har vi fått tillbaka rättigheterna och genom Krisstöd från Kulturrådet för att få igång vår egen produktion efter pandemin är uppsättningen möjlig.

HUNK är en komisk tragedi om sexualitet, kvinnohat, manshat och självhat. Om att känna sig alienerad från samhället. Om skuld, skam och gamla hemligheter...

Läs mer och boka biljetter till HUNK!

CALS ÄR LIVE!

CALS firar lansering med premiär av våra första, konstnärliga verk på communityartlabsweden.se!

Vi presenterar stolt Tranquility av Producentbyrån, Our Common Ground av CommunityKulturCentrum, Blicken på Södertälje av Livet Bitch! Scenkonst och Plats. Identitet. Utanförskap. Samhörighet. av Ung Scen Norr.

Följ communityartlabsweden på Instagram! Fler verk kommer snart!

#VÄXUPP!

Genom krisstöd från Kulturrådet möjliggörs uppsättningen av vår första interaktiva digitala scenkonstföreställning med premiär 26 maj. Poeten Agnes Török regisserar och skriver föreställningen som går under namnet #VÄXUPP!. Projektet är en del av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden och kommer att arbetas fram med unga 12-15 år och visas på vår kommande plattform. Läs mer om #VÄXUPP!.

Livet Bitch! studio 12-15 ÅR oPENING

Den 18 januari kommer vi att ha en opening där alla intresserade mellan 12-15 år bjuds in för att kika in i Livet Bitch! studio utan krav på fortsättning. Livet Bitch! goodiebags delas ut till dom som anmäler sig på förhand.

Plats och tid: Gamla flickskolans aula, Orionkullen, kl. 16:30-18:30

Anmäl ditt intresse redan nu! Mejla info@livetbitchscenkonst.se eller skicka ett dm på Instagram.

INNAN BRÖLLOPET PÅ ESTRAd

I samband med kommunens satsning "En vecka fri från våld" visades Innan Bröllopet för första gången på Estrad, Södertälje stadsscen. Visningen var en del av ett samarbete mellan Livet Bitch! Scenkonst och Södertälje kommun där Innan Bröllopet är en del av kommunens arbete mot hedersrelaterat våld.

Arbetar du i kommun eller annan organisation som skulle vilja köpa in filmen för att visa i liknande arbete och utbildningar? Kontakta oss på info@livetbitchscenkonst.se.

FILMINSPELNING

Under höstlovet genomfördes inspelningen av Jag är Södertälje, Bitch! som Livet Bitch! studio gör inom ram för arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden.

Filmen regisseras av My Sandström som bland annat gjort uppmärksammade kortfilmer som Nudisten och Svaga Kvinnor och Kulturpengar. My arbetar i gränslandet mellan dokumentär och fiktion, vilket passade det senaste temat som Livet Bitch! Studio undersökt - plats, identitet och blicken på Södertälje. Utgångspunkten var att utforska rasism i relation till identiteten i att komma från Södertälje.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta