MIN KÄRA
LILLA PONNY (2024)

Min kära lilla ponny är ett samverkansprojekt mellan Livet Bitch! Scenkonst, Södertälje Ridklubb och dramatikern och hästboksnörden Anna Nygren. Syftet med projektet är att tillsammans med ridande och hästälskande ungdomar lyfta berättelser och erfarenheter från Sveriges näst största ungdomsidrott.

Första delen av projektet är rid-och skrivläger på Södertälje Ridklubb 2-5 april. Här kommer ungdomar 12-15 år kombinera ridning och umgänge med hästar med att djupdyka i hästbokslitteraturen och eget skrivande om hästar och livet i stallet. Alla nivåer är välkomna. Det går bra att delta både med egen häst eller låna av ridskolan. Lägret är gratis. Anmälan sker till anna@srk.se.

Andra delen av projektet är produktion av poddrama. Med inspiration av de berättelser som lägredeltagarna skrivit kommer Anna Nygren och Grete Havnesköld skriva ett ljuddrama som spelas in med unga skådespelare och har premiär hösten 2024. Johanna Thor regisserar. Poddramat kommer släppas  på i samband med en gestaltad ljuddrama-promenad som kommer anordnas på Södertälje Ridklubb i samarbete med ridklubbens ungdomssektion.

Projektet finansieras av Region Stockholm och Södertälje kommun.

Har du frågor om projektet? Är du hästälskare med som också är intresserad av teater? Är du intresserad av att medverka i ljuddramat på något sätt? Mejla grete@livetbitchscenkonst.se.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta