JAG ÄR
SÖDERTÄLJE, BITCH! (2023)

Se trailern på CALS

Maryam är 17 år och bor i Södertälje. En vanlig dag träffar hon en dokumentärfilmare på stan som börjar följa hennes teatergrupp och deras flummiga dramapedagog. När det plötsligt kommer lite projektpengar från kommunen (för att stävja våldet och kriminaliteten) ska de äntligen få sätta upp en riktig pjäs. En regissör från Stockholm kopplas på och repetitionerna startar. Men vems tolkning av ungas verklighet i Södertälje är det som gestaltas?

Jag är Södertälje Bitch!
är skapad tillsammans med Livet Bitch! studio som ville berätta om rasism och hur andra tolkar den som säger att den kommer från Södertälje. Filmen är också en satir över kulturbranschens självgodhet och otillräckliga förmåga att inkludera och representera unga på deras villkor.

Regi: My Sandström & Johanna Thor
Manus: Johanna Thor, Grete Havnesköld & My Sandström
Foto: My Sandström
Skådespelare: Noor Al-Sanatee, Seran Habash, Marianne Mikhail, Ebba Mäntynen, Theodor Eneström, Fabiola Antolin Araya, Grete Havnesköld, Johanna Thor & Lasse Karlsson
Klippare: Sofia Wennström & Mikael Ottergren Larsson
Producenter: Grete Havnesköld & Johanna Thor
Produktionsassistent: Sofia Wennström
Ljudmix: Manne Kjellander
Colorist: Nanna Dalunde

Inspelningen genomfördes under höstlovet 2022 med vår äldre Livet Bitch! studio efter en researchperiod på temat "Blicken på Södertälje". Filmen stöds av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden som Livet Bitch! Scenkonst är projektägare för samt av Södertälje kommun.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta