JAG ÄR
SÖDERTÄLJE, BITCH! (2023)

Premiär hösten 2023

Maryam är 17 år och bor i Ronna. Hon drömmer om att bli skådespelare. En vanlig dag träffar hon en dokumentärfilmare på stan som börjar följa hennes teatergrupp och deras flummiga dramapedagog. När det plötsligt kommer lite projektpengar från kommunen (för att stävja våldet och kriminaliteten) ska de äntligen få sätta upp en riktig pjäs. En regissör från Stockholm kopplas på och repetitionerna startar. Men vems tolkning av ungas verklighet i Södertälje är det som gestaltas?

Jag är Södertälje Bitch!
är skapad tillsammans med Livet Bitch! studio som ville berätta om rasism och hur andra tolkar den som säger att den kommer från Södertälje. Filmen är också en satir över kulturbranschens självgodhet och otillräckliga förmåga att inkludera och representera unga på deras villkor.

Regi: My Sandström
Manus: Johanna Thor, Grete Havnesköld och My Sandström
Skådespelare: Noor Al-Sanatee, Seran Habash, Marianne Mikhail, Ebba Mäntynen, Theodor Eneström, Fabiola Antolin Araya, Grete Havnesköld, Johanna Thor och Lasse Karlsson
Klippare: Sofia Wennström och Mikael Ottergren Larsson
Producenter: Grete Havnesköld och Johanna Thor
Produktionsassistent: Sofia Wennström

Inspelningen genomfördes under höstlovet 2022 med vår äldre Livet Bitch! studio efter en researchperiod på temat "Blicken på Södertälje". Filmen stöds av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden som Livet Bitch! Scenkonst är projektägare för samt av Södertälje kommun.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta