Plast (2023)

Liten flicka

På en mindre ort någonstans i Sverige bor 15-åriga Tess med sin obegripliga pappa. Sedan hennes mamma dog, har allt förändrats mellan dom. Dessutom bor nu två ”utomjordingar” i huset; en instagrammande plåga till bonusmamma och en bonussyrra som är allt det Tess inte är. En dag, när bonusmamman tar ett drastiskt flyttbeslut för familjen, ställs saker och ting på sin spets. I ett slag tänker hon rycka bort det enda som är bra med Tess liv; kompisarna, och minnena av mamman. Det är dags att slå tillbaka! Till hjälp har hon sin ”riktiga familj” – de lojala kompisarna, som inte bangar en fight mot en ”fucking förälder”.

PLAST är ett familjedrama ur en tonårings perspektiv. Om sorg och svek - om vänskap och hopp - och om att hitta försoning där man minst av allt anade.

Möjlig ensemble: 7-8 skådespelare

Spelålder: 13-15 år

PLAST har kommit till i möten med olika grupper av tonåringar där bonusfamiljelivet tycks vara mer norm än att leva i kärnfamilj, samt utifrån dramatikernas egna erfarenheter av att vara både vuxna och barn i bonusfamiljer. Processen började i slutet av 2021 och pjäsen färdigställdes våren 2022 inom ram för det nordiska barnmanusprojektet Hugin och Munin. Pjäsen är skriven i samarbete med ungdomar från STA, Gnesta Kulturskola och Västergårds fritidsgård.

Manus: Johanna Thor & Grete Havnesköld

PLAST är en del av det nordiska barnmanusprojektet Hugin/Munin.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta