DERAS RUM (2016)

Livet Bitch! presenterar Deras rumFöreställning Deras rum

I Deras rum söker Livet Bitch! Scenkonst efter en plats, ett utrymme, ett rum fritt från begränsningar och allt annat skit som brudar måste bära här i Södertälje.

Cecilia har precis tagit körkort. Yes, hon är fri! Möblerar om sitt rum och undrar hur den där nyinköpta byrån ska få plats. Allt hade varit så bra, om hon inte haft det där trycket över bröstet hela tiden.

Linnea har gett sig fan på att sexualiteten kan vara fri - även för tjejer. Och det hade väl kanske gått, om inte alla män hon vill ligga med beter sig som idioter hela tiden.

Grete är en genusmedveten mamma som vill ge sin dotter de bästa förutsättningarna hon bara kan här i livet. Kan Barbie vara till hjälp kanske?

Manosh får en överlägsen svensk man som kund i butiken i Södertälje som vill köpa livrem. Vafan är livrem? Hon fattar att han tycker att hon inte har språket, men hon bryr sig inte. Det bara är så att hon inte är som svenskar. Svenskar är inte som hon.

Iman har en film på gång. Filmen om hennes muslimska mammas liv och verklighet. Frågan är bara, hur ska hon regissera filmen när verkligheten är otäckare än Hitchcock?

Det handlar om längtan efter frihet och om att äga sitt liv. Det handlar om sex, prinsessor, ilska, fördomar och om viljan att nån jävla gång få spela huvudrollen i filmen om sig själv. Som alltid har religioner, kulturer och mammor en självklar plats. Men här finns också motsättningar. Det är Sverige 2017! Gemensamt är behovet av ett eget rum, som bara är deras. Här är det! Huvudrollerna är tjejernas nu. Alla tjejers. Välkommen till Deras rum.

Av: Grete Havnesköld & Johanna Thor

Medverkande: Cecilia Al-Matni, Linnea Tengroth, Manosh Milkon, Iman Keise, Johanna Thor & Grete Havnesköld.

Scenografi: Anna Lihnell

Deras rum hade premiär 2016 och spelade sista föreställningen maj 2017.

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta