HUNK (En del av LÄNK 2022)

Av: Johanna Thor och Grete Havnesköld

En mindre universitetsstad i Sverige. Under en blöt förfest i studentkorridoren bestämmer sig några tjejer för att genomföra en så kallad Hunktävling. På nattklubben senare poängsätts stadens män efter en rad kriterier såsom utseende, intelligens, social kompetens och ekonomisk status. En kille får särskilt låga poäng av tjejerna – han uppfyller ingen av Hunktävlingens kriterier. Samma natt tar han sitt liv och livesänder detta. På Incelforum förklaras han till martyr, och hatet mot tjejerna som sägs ha orsakat hans död växer. En lustfylld lek förvandlas plötsligt till en börda fylld av skuld och skam.

HUNK är en pjäs om blicken på manlig och kvinnlig sexualitet, om frihet, och om vad som händer när allt det ställs på sin spets.


Möjlig ensemble: 
8 till 11 skådespelare 5–6 kvinnor och 3–5 män. 

HUNK är skriven inom ram för Livet Bitch! Scenkonst men kommer inte sättas upp av oss utan av olika unga ensembler runt om i landet genom Riksteaterns LÄNK. Vi ser fram emot att följa arbetet på avstånd och kanske se en och annan uppsättning! Tack till Livet Bitch! studio för feedback och engagemang i skrivprocessen.

Mer om LÄNK finns här, anmälan för deltagande i LÄNK 2022 är öppen till 20 september 2021: http://lank.riksteatern.se/vad-hander-nar

Kontakta oss

info@livetbitchscenkonst.se

Besöksadress

Hörsalen (Lunagallerian)
Storgatan 15
Södertälje

Postadress

Livet Bitch! Scenkonst
Västerkärv Fruängen 1
646 92 Gnesta
© 2022 Livet Bitch! Scenkonst empowered by Sofia Wennström